30
 Νοε 
ΕΤΕΛΕΣΘΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Με λαμπρότητα και με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον φερώνυμο Ιερό Ναό στον Μαλακώντα του Δήμου Ερέτριας, όπου την παραμονή της εορτής Δευτέρα 29ης Νοεμβρίου εσπέρας  τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός.

 

Στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού ιερούργησε ο Αρχιμ. Θεαγένης Κόλλιας-Εφημέριος της Ενορίας, με την συμμετοχή του Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη-Εφημερίου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, των Οικον. Κυριακού Κοκκάλα-Εφημερίου Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου, Χαραλάμπους Ραμαντανάκη-Εφημερίου Ιερού Ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας και του Πρεσβ. Δημητρίου Παλληκαρίου-Εφημερίου Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μύτικα.

 

Πριν την απόλυση ο π. Σταμάτιος Μπασδέκης ομίλησε για τον βίο του Αγίου Ανδρέου.

 

Την δε κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή του π. Θεαγένους Κόλλια και του Διακόνου Ευγενίου Τσάλλα.

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος εστιάζοντας το κήρυγμα στο εορταζόμενο άγιο.

 

Παρών, μεταξύ των πιστών, έδωσαν να τιμήσουν την εορτή ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Τσώκος.

 

Επίσης τους ύμνους απέδωσαν ο Αναγνώστης - Ιεροψάλτης του Ιερού Ναού κ. Ζήσης Φουρμούζης με τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.