18
 Φεβ 
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Διδασκόντων, τέλεσε εντός του Σχολείου τη Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές του.

 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκανε επεξηγηματικές αναφορές στα παιδία, για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου, ενώ όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.

 

Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Αλεξία Γιαμαρέλου και όλες τις δασκάλες για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία και το ανύστακτο και φιλότιμο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν, αλλά και τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άξια προς μίμηση συμμετοχή τους στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπως και τον οικείο Εφημέριο, Οικον. Αναστάσιο Χρήστου, για την προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας.

 

Μετά τη διανομή του Αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε προς όλα τα παιδιά αναμνηστικές ευλογίες και, εν συνεχεία είχε επικοινωνία με τον σύλλογο διδασκουσών και το προσωπικό υποστήριξης.