11
 Φεβ 
ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ

Πριν 10 χρόνια με την άδεια, την βοήθεια, και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, δημιουργήθηκε η ενορία της Παναγίας Ελεούσης Ερετρίας στο Μαλακώντα.


Αν η ενορία αυτή δεν είχε δημιουργηθεί, όσοι έννοιωθαν την ανάγκη να εκκλησιαστούν θα πήγαιναν σε κάποιο άλλο ναό. 

Αν η ενορία αυτή δεν είχε δημιουργηθεί, τα παιδιά σας θα είχαν βαπτισθεί κάπου αλλού. Αν η ενορία αυτή δεν είχε δημιουργηθεί οι γάμοι σας θα είχαν γίνει κάπου άλλου. Αν η ενορία αυτή δεν είχε δημιουργηθεί οι κηδείες και τα μνημόσυνα των αγαπημένων σας θα είχαν γίνει κάπου αλλού.

Δεν θα άλλαζε και τίποτα σε σας και τις συνήθειές σας. 

Εκείνο που άλλαξε και που κάνει την διαφορά, είναι ότι σε ένα σύνολο ανθρώπων δόθηκε η ευκαιρία , με κέντρο το Ναό και την Θεία Λειτουργία, να συγκροτήσουν κοινότητα και να προσπαθήσουν να γίνουν όλοι μαζί μια οικογένεια. 

Οι ελλείψεις πολλές το ίδιο και τα προβλήματα. Στα προαύλια των δύο εκκλησιών μας αλλά και στο σχολείο, μαζέψαμε τα παιδιά μας, χορέψαμε τραγουδήσαμε, φάγαμε, κάναμε γιορτές, είδαμε κινηματογράφο, ερωτευθήκαμε, μαλώσαμε, τσακωθήκαμε, ξαναφιλιώσαμε. 


Τα λάθη μας άπειρα, αντάξια και ανάλογα των προσπαθειών, της έντασης, του μόχθου των διακονούντων τους ναούς και το Πνευματικό μας Κέντρο, της αμφιβολίας και της αγωνίας όλων μας, ιερέως, επιτρόπων, κατηχητριών, διδασκάλων, συνεργατών.

Όλοι ελεγχόμαστε αν κάναμε ό,τι κάναμε με γνώμονα και πρώτο μέλημα τον άλλον, ή το ίδιο προσωπικό ιδιοτελές συνειδητό ή ασυνείδητο συμφέρον.

Αν με ρωτούσε κανείς αν όλο αυτό το εγχείρημα άξιζε τον κόπο δεν θα ήξερα τι να του πω, μέχρι που ακούστηκε ο λόγος: ''Από τότε που γίναμε ενορία, η ζωή μας έγινε καλύτερη''. 

Σας καλώ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ να αναλογιστούμε πάνω σε όλα αυτά στην συνεστίαση που θα κάνουμε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 1.00 η ώρα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Νegroponte. 

Να ανανεώσουμε, να δυναμώσουμε τις σχέσεις μας και να δηλώσουμε ότι αγαπάμε αυτή την ενορία, αυτή την οικογένεια. 

Αν είμαστε σωματείο, σύλλογος, οργανισμός, Μ.Κ.Ο., ή κατάστημα, θα σας έλεγα αν κάτι δεν σας αρέσει, ψάξτε αλλού να βρείτε πιό όμορφφο και ζεστό ναό, πιό καλό παππά, πιό καλλικέλαδο ψάλτη, πιό καταρτησμένο δάσκαλο, πιό ευγενικό και διακριτικό επίτροπο και συνεργάτη.... όμως είμαστε ΕΝΟΡΙΑ είμαστε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και όλα μα όλα πρέπει να γίνουν ΕΔΩ. 

Αυτή είναι η αποστολή, ο στόχος, ο σταυρός, και η ευλογία μας. Και ΕΔΩ θα δικαιωθούμε.

Πιστεύοντας ότι η αγωνία μου είναι και δική σας αγωνία, σας περιμένω την Κυριακή στις 16 του Φλεβάρη πρώτα στο Ναό, στη Λειτουργία, στο Σώμα και το Αίμα του Χριστού, στην Τράπεζα της Σωτηρίας , και μετά στο γλέντι και την διασκέδαση, στην τράπεζα της απόλαυσης και της ευωχίας.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗΥ.Γ.
 
Φέτος θα έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας ένα υπέροχο παραδοσιακό συγκρότημα, τους "Μαντάρα".
 
Οι "Μαντάρα" είναι μια παρέα μουσικών και φίλων από την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, που άρχισε να σμίγει και να ζυμώνεται καλλιτεχνικά από το καλοκαίρι του 2015..το καλοκαίρι του 2019 πήρε τη σημερινή της μορφή.
 
Η μουσική τους αντλεί στοιχεία από τη λαϊκή παράδοση και τις διάφορες σύγχρονες εκφάνσεις της.
 
Το συγκρότημα αποτελείται από τους:
 
Δημήτρης Λιάσκος: φλάουτο, φλογέρες, shalimo κ.α.
Γιώργος Τσόγκας: βιολί, τραγούδι
Κατερίνα Σέγκου: τραγούδι, κρουστά
Σταμάτη Χαϊνά: κόντρα μπάσο
Χρήστο Περγάμαλη: μπεντίρ, djembe, κρουστά
Κωνσταντίνο Μαδαρό: λαούτο, τραγούδι
και οι οποίοι μας υποσχέθηκαν μια αξέχαστη μέρα χαράς, κεφιού, και χορού. Ας τους απολαύσουμε.

Να είστε όλοι εκεί μαζί με τους γείτονες, συγγενείς, και φίλους σας.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.