9
 Οκτ 
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΠΕΤΕΙΩ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΤΩΝΤΑ

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις  που πραγματοποιήθηκαν επί τη επετείω των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Βατώντα από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου  2019, όπου το απόγευμα σε κοντινή απόσταση από τον Ιερό Ναό έγινε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παμμακαρίστου, την οποία εκόμισε ο Αρχιμ. Αλέξιος Παπασταμούλος από την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σκοπέλου.

 

Από εκεί η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε με πομπή στον Ιερό Ναό, με την συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών Αρχών,  καθώς επίσης  πλήθους ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών.

 

Εν συνεχεία ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια-Προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, ο οποίος κήρυξε  τον θείο λόγο αναφερόμενος στο Πρόσωπο της Παναγίας. Η Ιερά Εικόνα ετέθη σε προσκύνημα ενώ καθημερινά τελούνταν Ιερές Ακολουθίες.

 

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, το μεσημέρι, έλαβε χώρα η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας και η επιστροφή της στη νήσο της Σκοπέλου.