10
 Αυγ 
ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΓΥΜΝΟΥ

Με λαμπρότητα αλλά και κατανύξη τελέσθηκε η Προεόρτιος Αγρυπνία στην Υπεραγία Θεοτόκο το εσπέρας 9ης Αυγούστου 2017 στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γυμνό επί τη ερχομένη Θεομητορική Εορτή, με τον Εσπερινό την Λιτή κατά το Αγιορείτικο Τυπικό την Αρτοκλασία  την Ιερά Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.

 

Πολλοί πιστοί κοινώνησαν των Αχράντων Μυστήριων, ενώ έλαβαν και την Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Τίμιου Προδρόμου, του οποίου η Σεπτή Εικόνα από τους Μύλους Μεσσαπίων εφιλοξενείτο στον Ιερό Ναό προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των πιστών της ενορίας.

 

Στην Αγρυπνία ιερούργησαν ο Οικονόμος π. Κυριακός Κοκκάλας - Εφημέριος Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου και ο Ιερομόναχος π. Ρωμανός Μπασινάς Εφήμεριος της Ενοριας.

 

Στο Αναλόγιο έψαλαν ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος κ. Κωνσταντίνος Δέδες ο Λαμπαδάριος Αγίας Τριάδος Κριεζών κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης και ο Ιεροψάλτης Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογίαννης και την Ακολουθία της Παρακλήσεως, οι κυρίες Μαρία και Δέσποινα Γάσπαρη (μητέρα και κόρη).

 

Το πέρας της Αγρυπνίας έγινε την 2α πρωϊνή της 10ης Αυγούστου.

 

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης